Christelijke vereniging voor goed kerkelijk jeugdwerk

Henriët begon anderhalf jaar geleden als trainee bij de HGJB. ‘Vanuit mijn opleiding HBO Theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede ging ik aan de slag als trainee. Ik koos voor de HGJB omdat ik dit kende vanuit mijn eigen jeugd en omdat ik het idee kreeg dat dit een plek zou zijn waar ik veel kon leren. En dat bleek ook zeker het geval te zijn! Doordat ik veel persoonlijke aandacht kreeg, kon ik grote stappen zetten in mijn ontwikkeling, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.’

 

‘Als trainee bij de HGJB word je echt als collega gezien. Je wordt serieus genomen en je mag oprecht hele gave taken op je nemen. Zo heb ik bijvoorbeeld meerdere afleveringen voor de podcast JONG verzorgd, artikelen geschreven voor in het jongerenblad Pit en mocht ik spreken op de TOV-avond.

De HGJB is een brede organisatie, waar je jezelf mag ontwikkelen op het gebied dat jij interessant vindt. Je kan actief bezig zijn voor een HGJB-Scholierenweekend of de HGJB-Kerstconferentie, maar ook meedenken met tienerclubprogramma’s of de kinderwerkmethode kan onderdeel zijn van je werk.’

 

‘Ben jij iemand die geïnteresseerd is in het jeugdwerk en die hart heeft voor de kerk? Ben jij toe aan een echte uitdaging en wil jij werkervaring op doen tijdens je studie? Overweeg dan eens dit traineeship!’

 

 

De HGJB zoekt trainees

In 2020 start de vierde lichting trainees voor het traineeship ‘Overtuigend Jong’. Dit traineeship is opgezet door CHE, de HGJBde Wittenberg en het Evangelisch College. Samen met andere studenten vorm je gedurende 2 jaar een innovatief team. Je gaat aan de slag bij jeugdwerkorganisatie HGJB, je volgt je opleiding en je woont bij voorkeur op de Wittenberg.